Co tě čeká během studia:
Naučíš se řídit stravovací provoz, organizovat a řídit ubytovací služby, orientovat se v sortimentu potravin a nápojů, osvojíš si postupy při zpracování surovin a při výrobě pokrmů a nápojů, včetně kontroly jejich kvality. Budeš umět sestavovat jídelní lístky podle gastronomických pravidel, organizačně i ekonomicky zajišťovat gastronomické akce, obsluhovat hosty, organizovat a koordinovat činnosti pracovních týmů ve výrobě a dbát na dodržování hygienických předpisů v gastronomii.
V ubytovacích službách budeš zvládat práci na recepci, poskytovat informační a doplňkové služby ubytovacího zařízení včetně podnikatelských aktivit.
Naučíš se dva cizí jazyky.
Pro vzdělávání v tomto oboru jsou významné vyučovací předměty základní školy:
Cizí jazyk, Český jazyk, Zeměpis
Co z tebe bude?:
Najdeš uplatnění ve službách stravovacích, ubytovacích, informačních a dalších službách cestovního ruchu. Můžeš vykonávat odborné činnosti provozní, marketingové, obchodně podnikatelské a řídící v nejrůznějších pracovních pozicích a právně organizačních formách podnikání, a to jak v pozici zaměstnance, tak zaměstnavatele a podnikatele.
Můžeš také pokračovat ve studiu na VOŠ nebo VŠ, zejména v oborech skupiny gastronomie, hotelnictví, turismu nebo v ekonomických oborech.
Kde budeš moci pracovat?:
- Angelo
- Central
- Continental
- Courtyard by Marriott
- Golden Fish
- Gondola
- Ibis
- Lions
- Parkhotel
- Primavera
- Purkmistr
- Slovan
- Gargano
- Pulcinella
- Riegrovka
- San Marino
- ZČU menza
- školní jídelny středních škol
- Energo služby
- U Strejců a další...