Řezník, uzenář


Řezník, uzenář
  • Délka studia: 3 roky
  • Vzdělání: Střední odborné vzdělání s výučním listem
  • Doklad o dosaženém vzdělání: výuční list
  • Kód oboru: 29-56-H/01
  • Skupina oboru: Potravinářství a potravinářská chemie (Kód: 29)

Jsi manuálně zručný a chtěl bys dělat poctivé řemeslo? Co se takhle naučit pracovat s masem a umět z něho vyrobit ty nejlepší uzeniny? Tak jestli máš sílu a jen tak něčeho se nelekneš, pojď studovat obor Řezník, Uzenář!

Co tě čeká během studia:

Naučíš se zpracovávat jatečná zvířata, drůbež a ryby na maso a masné výrobky, bourat, upravovat a třídit maso pro výsekové a výrobní účely, vyrábět masné výrobky, skladovat, balit a expedovat hotové výrobky.

Pro vzdělávání v tomto oboru jsou významné vyučovací předměty základní školy:

Chemie, Přírodopis, Praktické činnosti

Co z tebe bude?:

Řezník, uzenář v masném průmyslu při zpracování masa a výrobě masných výrobků.

Po nezbytném zapracování můžeš rovněž vykonávat podnikatelskou činnost.

Také můžeš pokračovat nástavbovým studiem v oborech potravinářského zaměření nebo orientovaných na podnikání.

Kde budeš moci pracovat?:

  • Řeznictví Hrdlička, Líně
  • KVARDA s. r. o., Plzeň
  • Řeznictví – PIRNÍK, s.r.o., Plzeň
  • Jan Pardovský, Rokycany
  • Třemošenská uzenina, Třemošná
  • Řeznictví Macáš, Třemošná
  • Dobřanské řeznictví, Dobřany
  • MASO WEST s.r.o.
  • Drůbežářský závod Klatovy a.s.
bude doplněno...

Poptávka a úspěšnost uchazečů o studium


graf reznik uzenar

 

Seznam technických a řemeslných studijních oborů v Plzeňském kraji


  • Strojírenství a strojírenská výroba
  • Technická chemie a chemie silikátů
  • Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika
  • Potravinářství a potravinářská chemie
  • Textilní výroba a oděvnictví
  • Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů
  • Stavebnictví, geodézie a kartografie
  • Doprava a spoje
  • Speciální a interdisciplinární obory
  • Zemědělství a lesnictví
  • Gastronomie, hotelnictví a turismus
  • Obchod
  • Umění a užité umění
  • Kadeřník