Co tě čeká během studia:
Naučíš se připravovat pokrmy české kuchyně, typické pokrmy zahraničních kuchyní, pokrmy studené kuchyně a pokrmy racionální výživy. Budeš se orientovat v sortimentu potravin, nápojů a surovin. Seznámíš se s dodržováním hygieny v gastronomickém provozu, naučíš se pokrmy uchovávat.
Dále zvládneš obsluhu hostů, vyúčtování s hostem, sestavování jídelních lístků podle gastronomických pravidel a kalkulování cen. Budeš veden k profesionálnímu jednání a komunikaci s hostem a po získání nezbytné praxe můžeš samostatně podnikat v oboru.
Výuka dvou cizích jazyků je samozřejmostí.
Pro vzdělávání v tomto oboru jsou významné vyučovací předměty základní školy:
Praktické činnosti, Cizí jazyk
Co z tebe bude?:
Kuchař nebo číšník - podle koncepce a zaměření jednotlivých školních vzdělávacích programů.
Po získání nezbytné praxe v oboru můžeš založit soukromé podnikání v pohostinství.
Pokud tě bude vzdělávání bavit, můžeš pokračovat studiem v oborech gastronomie, hotelnictví, turismu, ekonomice a administrativě, podnikání, pedagogice, učitelství apod.
Kde budeš moci pracovat?:
- Pancíř s.r.o. 340 04 Železná Ruda
- LOVECKÁ BAŠTA Strakonice
- PIVOVAR U ŠVELCHŮ, ŠVELCH s.r.o. Sušice
- RESTAURACE NA RŮŽKU Horažďovice
- OREA HOTELS s.r.o. OREA RESORT HORIZONT
- ZÁMEK HRÁDEK, s.r.o.
- THE GRILLHOUSE MX 117 s.r.o. Nám. Svobody, Sušice
- Restaurace Lev Klatovy
- ŠVEJK GASTRO s.r.o. HOTEL U ZELENÉHO STROMU A ŠVEJK
- RESTAURANT, Nepomuk
- DORSY s.r.o. hotel Švanda Dudák, Strakonice
- Statek česká lípa Myslovice
- HOTEL ANNÍN
- Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
- Caffé České Budějovice – Petr Čapek