SŠ zemědělská a potravinářská v Klatovech získala ocenění v soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje


Již jedenáctým rokem Ministerstvo zemědělství udělovalo značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězily v krajských soutěžích. Projekt má za cíl podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců. Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje.

O prestižní značku se 10. července 2020 v Praze ucházelo celkem 104 produktů od 38 výrobců, porota přitom ocenila pouze 9 z nich.

Proto nás velice těší úspěch Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech, která vyhrála v kategorii Cukrářské výrobky včetně cukrovinek. Vítězným výrobkem se stal Klatovský perník, který připravil tým pod vedením paní učitelky Sedláčkové.

Oceněné Regionální potraviny splňují ty nejpřísnější evropské i národní požadavky na kvalitu potravin. Prokazují jedinečnost v porovnání s běžnou produkcí dostupnou na trhu. Ať už se jedná o tradiční recepturu typickou pro daný kraj, originální výrobní postup nebo využití specifické regionální suroviny.

Nákupem potravin označených logem Regionální potravina zákazník získává nejen záruku kvality a chuti, ale podpoří také svůj kraj. Prosperující zemědělci, producenti i prodejci zaručují udržení či dokonce rozšíření počtu pracovních míst v regionech.

 

Seznam technických a řemeslných studijních oborů v Plzeňském kraji


  • Strojírenství a strojírenská výroba
  • Technická chemie a chemie silikátů
  • Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika
  • Potravinářství a potravinářská chemie
  • Textilní výroba a oděvnictví
  • Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů
  • Stavebnictví, geodézie a kartografie
  • Doprava a spoje
  • Speciální a interdisciplinární obory
  • Zemědělství a lesnictví
  • Gastronomie, hotelnictví a turismus
  • Obchod
  • Umění a užité umění
  • Kadeřník