Vanessa je ZLATÁ. Cukrářka Vanessa Kantnerová ze Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech se účastnila dne 17. ledna 2019 Mezinárodního mistrovství ČR - Gastro junior Brno - Bidfood cup 2019 a obsadila 1. místo v soutěži. Současně byla nominována na laureáta přehlídky České ručičky 2019.
Jednalo se o 25. ročník soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie – mezinárodní mistrovství České republiky. Soutěž se konala pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, hejtmana Jihomoravského kraje a prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKC ČR).
Tato prestižní soutěž je vyhlašována s cílem prohloubit a ověřit úroveň odborné přípravy žáků škol s gastronomickým zaměřením. Soutěž zároveň porovnává odbornou úroveň jednotlivých škol. Školy s gastronomickým zaměřením jsou do soutěže nominovány AKC ČR dle postupového klíče (podle dosažených výsledků z předcházejících soutěží).
Žákyně musela na místě zakomponovat do výrobku 5 vylosovaných (tajných) surovin a zhotovit přesnou kalkulaci daného restauračního moučníku. Ukázala tím svoji schopnost dobře reagovat na dané podmínky. Připravovaným výrobkem byl ovocný dortík z lehkého smetanového krému doplněný vanilkovou šlehačkou a brusinkovým trojhránkem.
Vanessa Kantnerová:„...největší stres jsem zažila ke konci soutěžního úkolu, kdy mi
do konce zbývalo posledních 6 vteřin a já jsem ještě dodělávala výrobek. Vše jsem ale zvládla a nebyla jsem penalizována trestnými body."
Gratulujeme nejlepší juniorské cukrářce v republice!