Ve dnech 16. - 17. 5. 2023 se konala v restauraci Na Spilce v Plzeňském Prazdroji odborná soutěž pro kuchaře a cukráře s názvem Gastro junior Bidfood CUP. Tato soutěž je nejvyšší kuchařská juniorská soutěž v ČR, zaměřená na přípravu teplých pokrmů.
Soutěžící měli v oboru kuchař za úkol připravit v časovém limitu šedesáti minut čtyři chody pokrmu z jehněčího nebo vepřového masa. Zadání bylo trendy, atraktivní a šetrné zpracování hlavní suroviny, doplněné o lokální a sezónní potraviny. Hodnotila se nejenom chuť a vzhled pokrmů, ale i úroveň řemeslného zpracování potravin, provozní hygiena při práci a celková připravenost soutěžících.
Hotelovou školu, Plzeň, U Borského parku 3 reprezentoval v kategorii kuchař žák nástavbového studia Matěj Macek a vedl si výborně. Se svým pokrmem – Vepřová pečeně Duroc sous vide s chřestem, mladou karotkou, plněnými žampiony, bramborovým pyré a lanýži se umístil ve stříbrném pásmu. Zlaté umístění mu uteklo o pár bodů, i tak je to ale pro Matěje výborné umístění.
Gratulujeme.